Mevo’80 heren 1 – BV Souburg heren 2

Het seizoen is weer begonnen!

Vrijdag 30 september was het eindelijk weer zover voor de heren. Na een 4 tal weken afwisselend trainen mochten we het laten zien tegen souburg. Vooraf zeer hoopvol omdat we de laatste ontmoeting, vorig seizoen, hadden gewonnen. Doordat de wedstrijd van de jeugd ervoor zat kwamen we helemaal in de stemming.

Eerst nog even wat vooraf-informatie. Snor nog steeds dik op vakantie, ruud geblesseerd, michel dik aan het werk (dus niet aanwezig), en een aantal zonder af te melden niet aanwezig! Dit is niet de bedoeling en niet de mentaliteit die we willen zien!!!! Gelukkig waren Michiel en Julian bereid om na hun wedstrijd bij de u18 nog een beetje overtollige energie kwijt te raken bij het dreamteam van de heren.

Radio schouwen-duiveland was ook aanwezig! Interviews vooraf en een klein wedstrijdverslag. Het begin is gemaakt en de verslaggever beviel het allemaal wel had ik het idee!

Laat ik ook nog wat over de wedstrijd schrijven. Eerste kwart begint………..tegen een zone…………tja dat hadden we nog niet getraind………. Bij de meeste (lees allen) was het aanvalspatroon tegen een zoneverdediging een beetje weggezakt. Jammer jammer. 7 tegen 10 voor de bezoekende ploeg.

Het tweede kwart werd onze aanval beter en speelde we de zone echt een paar keer goed uit elkaar maar helaas zonder het gewenste resultaat. Als de simpelste lay-ups er niet ingaan en je je vrije worpen mist……………mag je even op je eigen hoofd krabben…………..dikke helaas! 14 tegen 19 voor souburg.

Na de pauze een behoorlijke kopie van het tweede kwart. Dit is echt jammer! Ook bij balonderscheppingen de bal zo makkelijk weer weggeven. Souburg schoot zeker niet alles raak, maar maakte wel de puntjes. Afsluitertje van het derde kwart was toch wel de bijna-buzzer-beater (er stond daarna echt nog 2 seconden op de klok) van mister buzzer-beater himself: BJ! stand 21-29

Het laatste kwart moest het echt gebeuren. Fanatiek werd er verdedigd op de bal zodra de souburgers binnen de driepuntslijn kwamen. Hierdoor pakte we de bal echt een paar keer goed! We liepen ook in. Laatste 4 minuten nog een keer gewisseld; de ervaren krachten eruit voor de met-energie-overgoten youngsters michiel en julian. We wilden de bal nu echt al hebben als de tegenstander op onze helft kwam. Het had zeker resultaat.  Baloe zijn derde driepunter er nog bij en……… de wedstrijd zit erop……….. Klasse uitgespeeld aan de kant van souburg. Klasse inzet getoond aan onze kant………helaas: 30-31 voor souburg.

ALS we de simpele punten (lay-ups, vrije worpen) maken, het spelletje ALLEMAAL weten tegen een zone-verdediging……………………als als als… Volgende keer tegen souburg en overigens ook tegen voorwaarts: nieuwe ronde nieuwe kansen tegen een zoneverdediging!!!!!

De wedstrijd is gespeeld in sportcentrum westenschouwen.

arthur: 0 punten en 2 fouten

Baloe: 11 punten en 0 fouten

BJ: 13 punten en 0 fouten

Henk: 0 punten en 0 fouten

Marijn: 2 punten en 1 fout

Julian: 0 punten en 1 fout

Michiel: 4 punten en 1 fout