de heren in de bekert…

vrijdag 16 mei: mevo 80 heren-marathon heren

Na een aantal jaren niet mee te hebben gedaan aan de bekerwedstrijden aan het einde van het seizoen, hebben we besloten nu wel weer eens een keertje mee te doen. Met twee herenteams moet het toch mogelijk zijn om 1 team op de been te brengen?!

Acht man op de been, martin fluiten en henk en gydo tafelen. De zaal was al klaar gezet door ruud en bj om 1845. Allemaal dikke thumbs up!

De beginstand was 30-0 voor ons. (dat is nu eenmaal zo wanneer teams uit verschillende klassen tegen elkaar spelen………..geeft niets; zolang het maar in ons voordeel is!)

De wedstrijd begon zenuwachtig aan onze kant. Slechte passes en simpel balverlies. Er werd wel gescoord, van afstand, door klaasjan. Marathon startte iets beter. Hun schoten vielen misschien niet altijd, maar de inside-actie was lastig (leek wel heel errug op ons spelletje 4…..). Marathon liep dus ook goed in. Einde van dit kwart was 45-21.

Tweede kwart was het kwart van bj. Mooie scores door individuele acties. Verdedigend lieten we ons te makkelijk wegzetten. De twee grote mannen van vlissingen wisten (te) makkelijk het netje te vinden. De aanvalsspelletjes tegen de zoneverdediging van marathon hebben we niet kunnen laten zien. Mede ook doordat niet iedereen ze wist. Verder kwam er geen rust in ons spel. Dat is wel nodig tegen een zone…… Ruststand was 55-38.

De tweede helft was duidelijk voor marathon. Ze misten weinig schoten en waren gewoon de baas onder de ring. Onze guards hadden het al moeilijk om de bal op te brengen. Onze grote mannen hadden het lastig in de bucket. Ook de wissels en de time-out brachten geen verandering. Wanneer het dan van afstand ook niet meer gaat …. sta je aan het eind van het derde kwart op 64-67. Da s jammer…..

Vierde kwart hetzelfde verhaal. We hebben het wel geprobeerd, maar trokken gewoon aan het korste eind. De eerste helft ging nog wel, maar de tweede helft heeft marathon het gewoon laten zien en verdiend gewonnen met 71-90.

Voor ons? Dinsdag op de training er even op terugkomen. Vervolgens lekker ballen tegen sparta. Dan -gas op die lollie- in de volgende bekerwedstrijd!