Mevo 80 H1 – Volharding 3

Vooraf de kraker in de onderste regionen van zeeland. Dus dat beloofde wat. Het dreamteam was niet geheel aanwezig, wat afzeggingen door blessure, werk, receptie op het werk. Verder was richard deze keer de -sjaak-; hij mocht de bank warmhouden voor het niet afzeggen bij een wedstrijd. Moet gelijk zeggen dat hij dat met verve deed: hij was de hele wedstrijd aanwezig met positieve en enthousiaste aanmoedigingen! Laten we hopen dat het bij deze ene keer blijft.

Terug naar de wedstrijd. Het is altijd maar afwachten tegen volharding; er zijn altijd een paar spelers die zich willen laten gelden.
Eerste kwart: tam van onze kant kwa verdedigen. Ook bij spelhervattingen waren we er niet bij. Dit kan en moet echt beter! Gelukkig dankzij bart kwamen we toch op voorsprong: 21 – 16 Elf punten voor Yao incl twee driepunters. Weet niet wat balou precies gedaan heeft in de sneeuw, maar ze vielen aardig!

Tweede kwart: Ook deze ging naar ons: 7 – 6 Hele magere score aan beide kanten. Lag niet speciaal aan de goede verdediging maar vooral aan het slechte afmaken.

De hele wedstrijd hebben we trouwens goed doorgewisseld met alles en iedereen.  Wegens terugkomen van blessure (arthur)en het ondertussen al bijna wereldberoemde bankwarmhouden (dit keer door snor). Maar ook julian en michiel die al een wedstrijd in de benen hadden van de u18 wisselden gewoon door en mee.

Ondanks waarschuwingen en bespreking dachten we in het derde kwart dat we er al waren.. Dit was niet nodig. Zeker verdedigend lieten we ze te makkelijk er doorheen komen. De scheidsrechters floten zeker niet slecht, en nog belangrijker gewoon neutraal. Derde kwart: 12 – 17 voor volhardingen.

Laatste kwart kwamen de scores en de inzet weer tot uiting en hebben we echt een paar nba-acties gezien van ruben: 2x een fast-break om te watertanden (trouwens vrij aardige passes van balou). En de altijd sneaky michiel: inside-acties waar michael jordan nog wat van kon leren. Volharding was de weg kwijt: gooide de bal nog uit om een time-out te krijgen. Maakte nog een onsportieve fout waardoor we 2 vrije-worpen kregen en balbezit. Laatste twee minuten hebben we weer op nba-niveau gespeeld; met het hele team koelbloedig op balbezit gespeeld en de wedstrijd uitgespeeld en GEWONNEN met de score: 52-49

Na het laatste fluitsignaal waren we in 1 woord: blij. Even handjes schudden met scheids, tafel en tegenstander.

Wij hebben een goede spannende pot gespeeld, waar we lekker van kunnen slapen. Het bed thuis hebben de meeste wel gevonden, maar toen werd het al weer licht 😉