27 sept: souburg H1 – mevo 80 H1

Ook voor heren 1 was het dit weekend zover; de competitie begint. De eerste wedstrijd was de uitwedstrijd tegen de kampioen van afgelopen seizoen in deze klasse: souburg. Afgelopen weken flink getraind, zowel tactisch als fysiek. We waren er klaar voor……………maar dan toch weer de zaterdagavondprobleempjes. Hierdoor waren we maar met 6 man. Dank aan gustavo voor zijn bereidheid om mee te doen.

Eerste kwart gelijk een hoog tempo aan beide kanten. Souburg liet simpel maar doeltreffend basketbal zien. Wij konden ons verdedigend spelletje niet laten zien. Aanvallend liepen we regelmatig vast op de verdediging. Via 3-2 naar 12-4. Het kwart eindigde in 23-8. Behoorlijke cijfers, maar geen reden tot paniek.

Het volgende kwart veranderde er weinig. Hun guards waren balvast en vonden de vrijstaande man. Indien ze deze niet vonden, gingen ze voor de eigen actie met vele scores. Wij gingen eigenlijk mee in het tempo en vergaten eigenlijk onze eigen aanvalstactieken. Heel optimistisch inside of een fantasieschot waren onze wapens, waar we weinig mee scoorden. Zo uitgespeeld als klaasjan en ko gisteren bij heren 2 vrij kwamen (en van afstand scoorden), zo geforceerd was het ditmaal. Misschien ook de verdienste van de thuisspelende ploeg? Ruststand 45-12………….

Tweede helft ging zeker iets beter. Iets meer aanvallend gevaar van onze lange mannen. Ook verdedigend lieten we ons meer gelden. Souburg stond ruim voor; misschien schakelde ze ook een tandje terug? Derde kwart was de stand 18-11.  De eindstand is 90-31 geworden………………… verdiende overwinning voor de mannen uit souburg.

Welkom in de derde klasse! Gelijk met de neus op de feiten gedrukt. Maar de volgende keer er weer vol tegenaan met het initiatief aan onze kant: tempo, aanvalsspelletjes, en de geoefende verdedigende press. De inzet was top mannen. 4x 10 minuten blijven gaan met zijn allen. En…………..vorig jaar ook de eerste wedstrijd uit tegen souburg verloren……………….. Uiteindelijk is het seizoen toch nog aardig gegaan….. 😉

Scheidsrechters goed en degelijk gefloten. Onze coach was TOP (zie foto).