19 december: voorwaarts H1 – mevo 80 H1

De laatste twee wedstrijden van het seizoen tegen voorwaarts, te beginnen met een uitwedstrijd in axel. Dan op 9 januari de thuiswedstrijd. Naar de stand kijkend zou het een makkie moeten worden, maar de laatste (beker)wedstrijd (vorig seizoen) hebben we wel verloren. En zoals elke wedstrijd; we beginnen met 0-0!

Ko had kerstverplichtingen en was afwezig, richard heeft de weg naar het basketbalveld weer gevonden, dennis had een vrijdag vrij waardoor hij mooi mee kon spelen. Totaal 8 man,die er zin aan hadden!

Voorwaarts speelde, zoals verwacht, een zoneverdediging. We mochten het laten zien van afstand. Alleen kwam het er niet lekker uit. Iedereen had de intentie om twee keer te passen en dan onder druk te schieten. Het resultaat was te merken; ze vielen niet. Voorwaarts pakte ook regelmatig de rebound en kwamen er gecontroleerd uit. Scores van klaasjan en patrick, van afstand baloe (ook een drietje!). Het leverde een stand op aan het eind van het eerste kwart van 8-9………………d’as nie vee……!

Tweede kwart veel van hetzelfde. We probeerden zeker fastbreaks te lopen (het tempo zat er zeker in!), maar onnodig vaak veel balverlies. Niet eens doordat voorwaarts er tussen zat, maar gewoon slechte passes die helemaal niet aankwamen. Ook dit deden we weer als team………jammer joh! Dit kwart weer scores van iedereen. Ruststand was 16-22.

Makkie, appeltje-eitje, 1+1=2, ……………vanavond duidelijk niet. Het derde kwart trokken we het spel wel naar ons toe. De bal ging iets beter rond. De schotpogingen waren logischer. Zeker klaasjan wist van afstand te scoren. Via 17-28 liepen we uit naar 24-38. Een paar uitgespeelde fastbreaks waren nice. Zeker met een passje achter de rug van baloe leverde -thumbs up- op (ook van de tegenstander!). Stand 27-45.

Laatste kwart lieten we het er bij zitten. We zetten geen verdedigende druk, waardoor voorwaarts hun aanval kon laten zien. Paar inside-acties gezien van de mannen uit axel, waar wij geen helpside boden. Hierdoor bleven zij ook scoren. Aan mevokant liet henk zich nog gelden dmv een score maar ook door een onsportieve fout. Gelukkig zag iedereen deze fout dan toch als een enthousiaste fout, waardoor de wedstrijdmentaliteit gemoedelijk bleef! In dit laatste kwart was verder opvallend dat klaasjan van afstand bleef scoren, inclusief vrije worpen. Als het dan door de inside-actie niet lukt, doordat er een dude van 2 bij 2 in een wit shirtje midden in de zone staat, is het mooi dat we dan gewoon van afstand scoren. Eindstand: 47-59.

Terechte overwinning. Niet door fanatastisch spel, wel door met zijn allen te spelen. Voorwaarts zien we nog 1x thuis. Kijken of we dan gas kunnen geven, zowel verdedigend als aanvallend.

Scheidsrechters hadden een chillige avond volgens mij. Paar discutabele beslissingen aan allebei de kanten, waar beide ploegen wel mee konden leven. Ook al viel er wel een woordje van Dhr vd Maas: ‘Serieus’? 😉

dennis: 0 punten en 1 fout

Mr X: 2 punten…………….heb het formulier niet kloppend kunnen maken…..

De wedstrijd is gespeeld in de volleybalachtige sporthal in axel, waar we ook dit keer weer in 1x naar toe reden. Voorlopig even de laatste keer, omdat voorwaarts naar de vierde klasse gaat. Scheldesport komt naar de derde klasse; dus er verandert niet veel…………………..de Mac blijft dezelfde… 😉