10 oktober: marathon H1- mevo 80 H

Ondertussen is er wel het een en ander gebeurd bij de heren. We zijn het seizoen met twee teams begonnen, maar helaas hebben we nog maar 10 spelende heren. Dit is duidelijk niet genoeg voor twee teams. Helaas hebben we heren 2 uit de competitie moeten halen…………………….

Twee weken terug hebben we (net ?) verloren van souburg, dus vandaag moesten we laten zien dat we niet voor niets afgelopen seizoen kampioen zijn geworden. Het was lastig genoeg om allemaal in vlissingen te komen, omdat de coaches-trainers-tafelaars bij de u14 en u16 eerder op de avond al actief waren en gelijk door moesten. Maar er stonden wel 8 gemotiveerde dreamteamers klaar.

Eerste kwart kwamen we goed uit de startblokken; makkelijke scores van ko en klaasjan. Verdedigend stonden we ook goed en hadden een paar goede steals. Via 4-9, een voorsprong gepakt van 17-18: nice!

Het volgende kwart waren we iets te optimistisch. Gaven de bal te makkelijk weg; zowel buiten de lijnen als te voorspelbare passes. Ruud kreeg een aantal aanvallende fouten mee, maar ook tegen. waardoor hij al snel op 3 fouten stond. Ko bleef maar gaan voor de inside-actie. Marathon had het er moelijk mee. Scores waren 25-28 halverwege dit kwart. Ruud en zijn directe tegenstander kregen allebei nog een fout vanwege -ongeoorloofd- handgebruik. Betekende wel zijn vierde…………. Tempo bleef hoog en leverde een ruststand op van 37-32 in het voordeel van marathon. Waren we de laatste minuten niet effectief genoeg door ons balverlies, maar ookdoor het te tamme verdedigen hebben we de achterstand opgelopen.

Tweede helft begon goed met afstandsschoten van baloe, maar ook acties van niels, patrick en ruud leverde schoten op van de vrije-worp-lijn. Marathon speelde degelijk hun spel, met scores van afstand en inside-acties. Ruud met 5 fouten weer eens een keer ouderwets klaar. Dit betekende wel dat we nog maar 1 wissel hadden. Deze gebruikten we ook goed. Hierdoor konden we toch de fastbreaks blijven lopen. Zeker ook, omdat baloe ze de hele wedstrijd goed bleef gooien. De stand aan het einde van het derde kwart: 60-51

Laatste kwart moest er wat gebeuren. Maar dat viel niet mee. De accu was een beetje op. En marathon kregen we niet echt onder druk. Laatste minuten echt wel geprobeerd om in te lopen met driepunters (klasse bart!), maar deze vielen niet. Daarvoor is marathon dan ook te goed-ervaren om de wedstrijd toch nog weg te geven. De eindstand is 77-66 geworden.

Terechte uitslag. We hebben de hele wedstrijd wel mee kunnen ballen, maar geen aanspraak gehad op de overwinning. We krijgen ze nog thuis: in onze zaal en weer een paar wedstrijdjes verder in het seizoen………………..

Scheidsrechters hadden de wedstrijd goed in de hand en waren neutraal. Thumbs up mannen!

dennis: 4 punten en 0 fouten

De wedstrijd is gespeeld in baskenburg, waar het publiek op de banken stond en wij met 4 auto s weer naar huis zijn gegaan…………………..