10 februari mevo 80 h1 – volharding h1

Afgelopen week ging de wedstrijd niet door; betekende wel dat er voor vanavond 9 op en top gemotiveerde heren van mevo 80 waren met twee weken energie! Volharding staat bovenaan in de competitie dus we waren er klaar voor.

Eerste kwart gelijk vanaf het begin er bovenop. Het resulteerde in een aantal fraaie scores van bj. Lefty s blijven lastig! (gelukkig maar voor ons). Verder stond onze verdediging vrij aardig en miste volharding ook af en toe. Het leverde een stand op van 8 – 12 voor de bezoekende ploeg.

Tweede kwart gingen beide ploegen op dezelfde manier verder. Wij probeerden ook onze fast-breaks te lopen; wat zeker ook af en toe lukte. Het lastige was gewoon dat volharding de hele wedstrijd bleef gaan. Ook verdedigend. De stand was nog even 16 – 18 om uiteindelijk dan toch in een ruststand te eindigen van 18 – 25.

Na de rust veranderde er niets bij volharding; ze bleven aanvallend en verdedigend gaan. Bij wissels hetzelfde verhaal; 9 identieke spelers en gaan. Wij lieten het een beetje afweten na de pauze. Minder scherp, geconcentreerd en dan toch ook slechter bewegend. Ruud na 2 minuten zijn vierde fout -kado- kreeg. Het spel werd ook wat fysieker. Meestal schrijf ik dan dat er 120 kg mannen gewoon rechtdoor gaan, maar dat was nu niet het geval. Deze mannen van 120 kg waren niet aanwezig; ze blokten gewoon uit en lieten zich gelden. Als de scheidsrechters dit allemaal goed vinden……….. Volharding over de hele wedstrijd 4 fouten maakte en wij 7 fouten. Nog een drietje gezien van baloe. Stand 25 – 39.

Laatste kwart konden we onze spelletjes niet meer spelen. Er was constante druk op bj en baloe, waardoor het spel verdelen moeilijk was. Verder bewogen we meer in slow-motion dan explosief waardoor onze blocks slecht gebruikt werden. Verder lieten een aantal zich wisselen omdat het niet liep, passen niet aankwamen….. Kom op; met zijn allen; -in goede tijden en slechte tijden-. Eindstand: 33 – 57 voor volharding. De terechte winnaars: een team bestaande uit 9 gelijkwaardige spelers die gewoon blijven gaan.

Voor ons: de eerste helft goed gespeeld! Daar kunnen we verder mee! Tweede helft laten we het als team afweten: conditioneel en tactisch. In training ook zelf werken aan je eigen nivo en in de wedstrijd niet bang zijn om te wisselen en gewisseld te worden! We spelen niet met 5 man, maar echt met zijn 8-en of 9-en.

Nog een woord van dank aan het publiek: vooral de u18, john, martin en gustavo: bedankt voor de aanwezigheid en ondersteuning! Waarderen wij zeer. Ook al misten jullie bijna het derde kwart door de lekkere koffie?!

henk: wel aanwezig in tenue, niet gespeeld

De wedstrijd is gespeeld in het weer spinning-en-aemnestie-live-vrije sportcomplex westerschouwen, waar de douches na afloop koud waren ;-(